מצלמות אבטחה – כשמן כן הן, מהוות אמצעי אבטחה, אחד מאחדים או רבים, המסייעים להגן על מתחמים ועל אנשים המצויים בתוכם. יש סוגים שונים של מצלמות אבטחה, גלויות וסמויות, המאפשרות לאתר תנועות חשודות, אנשים בלתי רצויים ובעיקר - לאפשר למי שמפקח על מתחם מאובטח להיווכח בזמן אמת מה קורה.
אבטחה מצולמת:
כאשר מחפשים אמצעי הגנה – מצלמות אבטחה הן אופציה מצוינת. לא בכדי נאמר 'טוב מראה עיניים', מאחר שראיה "מצולמת" – במירכאות ובלעדיהן – עשויה להוות הוכחה ממשית, מוחשית, התומכת בגרסה כל שהיא או, לחלופין, מפריכה אותה.
אבל לפעמים, כידוע, הברכה שורה דווקא בדבר הסמוי מן העין, ולענייננו – מצלמות נסתרות. בעוד מערכת אזעקה משמיעה קול, מצלמות אבטחה, קל חומר מצלמות אלחוטיות מהוות אמצעי אבטחה מצוין.
על חשיבותן של מצלמות האבטחה עשוי להעיד דווקא וביתר שאת המאמץ של פורצים לנטרל את הצלמות, כדי להשמיד כל ראיה או עדות מפלילה. בשל האיום הממשי על מצלמות האבטחה הגלויות יש לא מעט בעלי עסקים אשר מבליעים ומסתירים במקום רגיש בעסק שלהם מצלמת אבטחה סמויה.
האם חושדים בכשרים?
מצלמות האבטחה הסמויות משמשות, בין השאר, כאמצעי של בעלי עסקים או מנהלי מתחמים שונים לשלוט על עובדיהם. כאשר מתעורר חשש או חשד שמי מהעובדים נוהג שלא כשורה ויש צורך לאתרו(ה) – מתקינים מצלמות אבטחה כדי לאשש או להפריך את החשד. מצלמות אבטחה לעסק הן אמצעי הגנה מיטבי עליו.
המצלמה כאמצעי הרתעה:
חלק מתפקידה של המצלמה כאמצעי אבטחה הוא לשמש גם כאמצעי הרתעה: דווקא חשיפת המצלמה והיותה גלויה יוצרת אפקט של הרתעה ובכך מגבירה את האבטחה ואת הביטחון במתחם שבו היא מותקנת. יש שיקולים לכאן ולכאן בהתקנת מצלמות אבטחה. כאשר רוצים לעבות את חגורת האבטחה ניתן להתקין מצלמות אבטחה גלויה וסמויה גם יחד.
אין עוררין על כוחה של מצלמה. מצלמות בשידור חי מעניקות תחושה של הגנה כאן ועכשיו. גם כאשר נמצאים בשגרה – מצלמת אבטחה המשולבת בתוך מערכות אינטרקום מהווה אבטחה על היושבים בביתם ומאפשר להם לסנן ולמיין את מי שמבקשים להיכנס לביתם.